“ Com és possible que el poble de Santa Eulàlia tingui un capgròs d’en Rouret, de la Marga Blava i no n’hi hagi del bandoler Gira-Rocs? ”( aquest és el missatge que van rebre els nens i les nenes d’Educació infantil). Però, qui és en Gira-Rocs? Què va fer? On vivia?…… Així s’inicia el treball de recerca i descoberta del personatge i la creació del capgròs.

“El carrer del Pont les cases no comencen al número 1!” (Carrer on va néixer en Gira-Rocs).

“Totes les cases del carrer Nou tenen nom“.

“Cal Porrer encara existeix!“. (En Gira-Rocs hi va robar un esclop).

“Ahhh! Aquesta cola fa una mica de fàstic però és divertida! Sembla “Slime”!”. (Era cola d’empaperar).

“Hem de buscar color de pell. De nen, NO!!! D’home!”.

Aquestes són algunes sensacions, emocions, descobertes … Viscudes pels nens i nenes.

Al llibre “Santa Eulàlia de Riuprimer. La terra i la gent al llarg de la seva història” hi trobareu tota la informació del bandoler.

Tots els misteris captiven als infants, un bandoler és d’aquells personatges que amaguen una part de llegenda i una de real. La seva història és més interessant si el que explica surt de les normes establertes. Qui sap?, ara que la coneixem potser farà sorgir  jocs espontanis on els bandolers seran els protagonistes.