Un any més, gràcies a la iniciativa i col·laboració d’en Quim Crusellas, us presentem els curtmetratges de Tots Sants.

La sessió de curtmetratges de Tots Sants/Halloween/Tardor te una mica de Tot: poesia fantàstica, terror accessible, algun clàssic de l’animació, peces experimentals i creatives, riures incòmodes de dents apretades…
I alguna sorpresa 😉 Les obres tenen diferents procedències, anys, estils i durades.
També podrem veure el curt d’animació més premiat d’aquest any: LA NORIA.
La sessió té una durada de 45 minuts.
1. FUNAMBULE (França, 2009) 5 minuts
Curtmetratge dirigit per diversos estudiants per l’Escola Superior d’Efectes Especials i de la Imatge en 3D de París.
Una nina cerca un amic en una ciutat sense vida. Unes golfes poden ser la solució del seu desig.
Un curt ple de sensibilitat i poesia. Creat amb un estil d’animació  inspirat en la il·lustració de contes europeus.
2. PINK PLASMA – SANG ROSA (Estats Units, 1975) 6 minuts
Un clàssic dels curtmetratges animats de LA PANTERA ROSA. La Pantera Rosa visita un castell on hi ha un vampir. L’humor slapstick, típic dels cartoons nordamericans, amb coces al cul, solucions visuals absurdes i ensurts de fireta, inunda aquest curt d’Art Leonardi. I sempre fa patxoca escoltar el tema musical de Henry Mancini.
3. JOHNNY EXPRESS (Corea del Sud, 2014) 6 minuts
Un missatger, que arriba allà on no arriba ni l’Amazon, ha de repartir un paquet en un lloc molt especial. I espacial. I ja ho sabeu: a l’espai ningú no pot escoltar els teus crits…
Cinc minuts divertidíssims d’impecable qualitat tècnica i amb un humor negre per a totes les edats.
4. LA NORIA (Espanya, 2018)  12 minuts
Un nen aficionat al dibuix vol acabar la sínia que esta construïnt amb peces del mecano del seu pare. Una proposta que barreja terror (recomanat a partir de 7 anys, diuen) i nostàlgia (recomanada a mares i pares, diuen), amb un missatge que farà plorar d’emoció als que es creuen més durs que un roure.
Carlos Baena, el seu director, ens ha cedit el curtmetratge pel passi al Tot Curts malgrat que encara està en distibució per diversos festivals, on ha recollit nombrosos premis.
5. PONG (Anglaterra, 2004) 2 minuts
Una pilota de ping-pong s’escapa a la recerca de l’amor. Les pilotes de ping-pong no poden estimar? Clar que sí! I volen un amor rodó! Philip Chidell va filmar aquest curt amb zero euros i molta imaginació, i ho va fer al pati de casa seva. Voler és poder.
6. LOU (Estats Units, 2017) 6 minuts
En una sessió de curtmetratges no hi pot faltar Pixar. L’assetjament escolar, sembla invisible, però hi és. I és el més terrorífic de tot.
Un monstre que es troba al calaix dels objectes perduts observa un nen que molesta als seus companys.
Dave Mullins, el director, tracta la problemàtica amb una cura i sensibilitat enormes.
És un curt ideal per projectar a les escoles.
7. RETURN OF THE MONSTER (França. 2018) 3 minuts
Un curt d’ensurts. Què és una sessió de por sense fer algun salt de les comodíssimes cadires de la Casa de Cultura? Un nen somia amb un monstre que el vol espantar. Però, com va escriure Calderón de la Barca: “Y los sueños, sueños son”, així que tranquils: els malson sempre tenen un final.
8. Fragment BUENAS NOCHES, SEÑOR MONSTRUO (Espanya, 1982) 4 minuts
Acabarem la sessió amb el clip més terrorífic de tots, un fragment de la pel·lícula d’Antonio Mercero. La seva visió pot resultar insuportable i generar tot tipus de traumes, vòmits i marejos, sobretot per la coreografia de la cançó, però moltes mares i pares segur que recorden el grup Regaliz, un dels succedanis de Parchís.
Com que volem desallotjar la sala a l’estil BRIMO, ràpidet i amb corredisses, hem posat aquest clip musical al final de la sessió.