L’escola; Abans i Ara.

Com era l’escola?

Un dia a Santa Eulàlia de Riuprimer, es va decidir fer un Casal Parroquial, ja que no n’hi havia cap al poble. La idea de construir-lo va ser impulsada per en Ramón Baucells, que era un religiós de la època.

La construcció doncs, va començar entre els mesos de setembre i novembre de l’any 1961 i va acabar l’any 1963.

A partir d’aquest any s’hi van instal·lar les Germanes Serventes del Sagrat Cor, que hi van fer servei fins l’any 1980.

A partir del 1980 i fins el 1985 s’hi van instal·lar les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor, que vivien al pis de dalt, mentre que al pis de baix s’hi van fer aules d’estudi, un teatre, una biblioteca d’ús municipal, una cuina amb un menjador, i els patis exteriors.

Al 1987 l’edifici es va habilitar per començar l’ús d’escola pública.

Qui som ara a l’escola?

Volíem saber coses sobre qui som a l’escola com: quants alumnes hi ha, quants nens per cicles, quants nens i nenes en total, quants mestres, quants mestres per cicles o quants es queden a dinar al menjador.

Quants alumnes som a l’escola:

A més de saber quants alumnes hi ha a l’escola, volíem saber com estaven organitzats als cicles.

En aquesta gràfica es veu quants nens hi ha a cada cicle. El taronja és cicle superior, el verd és mitja, el blau és infantil, i el lila és inicial.

Vam veure que a cicle mitjà hi ha 44 alumnes, que a infantil igual que a mitjà, que cicle superior 41 i cicle inicial 38. En total tots són 167 nens i nenes.
La mitjana dels alumnes de cada cicle és 41,42,42,42 i si partim els nens i nenes són 41,25.

Quants nens i quantes nenes som a l’escola.

Voliem saber quants nens i quantes nenes hi ha a l’escola.
Primer vam agafar la llista de noms i vam marcar amb una creu els nens i un tic les nenes. Vam fer unes gràfiques per veure el total: 87 nens i 80 nenes. Vam fer la mitjana que era 83’5 nenes i 83’5 nens però com que no es poden partir nens i tampoc nenes el total de la mitjana es 84 nens i 83 nenes. En total també són 167 alumnes.

Quants alumnes es queden al menjador:

Primer ens van donar un full que ja tenia totes les dades i vam veure que en total en una setmana es fan 522 menús. També vam fer la mitjana dels diferents torns. Del prim er torn és 53 i mig. I en el segon torn 52.

Quants mestres Vam veure quants mestres hi ha per cicle. Vam descobrir que hi ha més mestres en un espai que en els altres espais. A infantil hi ha 4 mestres, a cicle inicial hi ha 3 mestres, a cicle mitjà hi ha 5 mestres i a cicle superior 4.

En total són 16 mestres però si igualem tots els cicles, la mitjana és de 4 mestres a cada cicle.

Què opines de l’escola?

Per saber què opinava la gent sobre l’escola, primer vàrem fer una tria de diferents persones a qui podríem entrevistar.
D’aquesta tria varen sortir nens i nenes de diferents cicles, mestres que feia temps que hi treballaven i mestres que han començat aquest curs, també volíem saber l’opinió de L’Aglà i com no, també de pares i mares que de joves havien vingut a l’escola i ara són pares i mares de l’escola.
De tot aquest recull, hem fet un petit vídeo amb les seves impressions i opinions.