El dijous 12 de març ens comunicaven que les escoles havien de tancar. Des d’aleshores, han passat molts dies, moltes setmanes i mesos.

Tothom viu aquest confinament, aquesta situació, d’una manera especial i segurament molt diferent.

A continuació, trobareu les paraules que han anotat, les nenes i els nens de Cicle Superior, per descriure el que en pensen de la situació que estem vivint.

Elles i ells creuen, pensen, valoren…

Aquesta situació costa molt adaptar-te i tinc ganes que passi tot per poder tornar a sortir amb normalitat. Ànims”.

S’hauria de donar més diners a l’hospital per poder curar a tothom”.

No puc sortir a fora, però per sort tinc l’Esquitx i l’Ulalla i puc sortir de vegades”.

No puc fer tantes coses d’atletisme”.

No puc quedar amb les amigues”.

Jo penso que és millor treballar a l’escola que des de casa perquè si no entens alguna cosa els mestres et poden ajudar”.

Penso que això no acabarà mai, perquè cada vegada ho van allargant i allargant”.

No es pot fer tantes coses com anar amb bicicleta o amb patinet però pots fer altres coses dins de casa”.

No pots quedar amb els amics ni anar al parc”.

Com que no pots sortir es fa molt avorrit tot, i si no pots anar amb els amics, que et passa el temps més ràpid, doncs és un rotllo”.

Jo crec que el confinament és una patata bullida perquè no pots fer res a fora el carrer només per passejar la Daina, però no més de 100 metres perquè ho va dir l’Ajuntament!”.

No pots fer tot el que normalment fas, però et diverteixes, a vegades”.

Jo crec que el confinament és molt avorrit però a vegades puc sortir una estona a la terrassa o el pati (però si no fa mal temps)”.

Jo crec que tot això ha passat perquè han actuat tard, per això hi ha tants casos”.

Jo crec que ja no s’hauria d’haver anat a Perpinyà perquè a Perpinyà es va contagiar molta gent”.

Començàvem el 12 de març. (…) La gent es queixa del Govern i després surten de casa. (…) Altres països que ho estan fent més malament, com Estats Units”.

Jo crec que ens hauríem d’esforçar-nos molt per trobar alguna vacuna”.

Jo crec que el dia 26 va haver-hi molta gent que va fer com si sigués un diumenge qualsevol, com a Barcelona”.

S’està morint molta gent”.

Molt trista… hi ha molta gent que perd a persones a qui estimaven”.

Jo penso que per una part està bé i per l‘altra no. Per la part que està bé, és perquè veus la família més i també hi ha una part bona per la naturalesa, que és que no contaminem tant al estar tant a casa. La que no, és perquè es mort molta gent i no pots sortir a jugar amb els amics ni veure’ls”.

Jo crec que si tothom fes més cas de la situació que estem vivint, doncs no hi haurien tants morts i els metges no haurien de patir tant”.

Mig-mig, perquè no puc quedar amb els amics però estic més temps amb la família. Al principi m’avorria, però ara ja m’hi he acostumat”.

SE M’ESTÀ FENT MASSA LLARG I ESPERO QUE PUGUEM SORTIR D’AQUÍ A POC, PERQUÈ NO M’AGRADA HAVER DE TREBALLAR DES DE CASA PERQUÈ COSTA MÉS D’ENTENDRE-HO TOT I TAMBÉ VULL PODER ANAR DE VIATGE DE FINAL DE CURS”.

Tot, són impressions, sensacions, reflexions,… de moments i situacions que han viscut o estan vivint des de la distància. Compartir-los, ens fa sentir una mica més propers.